Boeken van Carl Zimmer

Carl Zimmer 

 

Boeken van de wetenschaps journalist Carl Zimmer. 

Evolutie

Waar komen we vandaan?

 

 

 

Evolutie - Carl Zimmer

Evolutie
Carl Zimmer

niet leverbaar! 

Evolutie - De triomf van een idee en de bijbehorende Teleac-serie vertellen het meeslepende en alomvattende verhaal van het leven op aarde en van de geschiedenis van de evolutietheorie, vanaf Darwin tot en met de hedendaagse wetenschap.

Toen Charles Darwin met Over het ontstaan van soorten (1859) zijn bevindingen eenmaal op papier had gezet, betekende dat niet dat daarmee het verhaal van de evolutie was afgesloten. Integendeel, op basis van zijn inzichten werden in hoog tempo nieuwe ontdekkingen gedaan. Maar het was pas in de tweede helft van de twintigste eeuw dat de werkelijke betekenis van Darwins inspanningen volledig zichtbaar werd.

Carl Zimmer geeft met Evolutie - Triomf van een idee niet alleen een helder en actueel beeld van alle aspecten van de evolutie, maar ook van de verstrekkende gevolgen die Darwins theorie heeft gehad; vanaf het allereerste leven tot en met de nog immer bestaande wetenschappelijke en religieuze controverses.

Van begin tot eind blijft Zimmer de lezer boeien met zijn fantastische verhaal over de opkomst en de triomf van een idee: evolutie.

Waar komen we vandaan ?
Waar komen we vandaan ?
Carl Zimmer

De laatste ontdekkingen over de oorsprong van de mens
Door ontdekkingen op het gebied van de menselijke evolutie wordt het beeld van onze herkomst bijna dagelijks bijgesteld. In 2002 werd onze stamboom zo'n drie miljoen jaar opgerekt door de vondst van een schedel in Chad. Oeroude botten, gevonden in 2003 in Ethiopië, zouden wel eens de oudste overblijfselen van de moderne mens kunnen blijken te zijn. Ook in ons eigen DNA staat onze oorsprong vereeuwigd; wat miljoenen jaren geleden is gebeurd, wordt nu dankzij genetisch onderzoek alsmaar duidelijker. Wetenschapsjournalist Carl Zimmer plaatst deze onthullende bevindingen in de context van de bestaande kennis over de cruciale stappen in de evolutie van de mens, zoals het rechtop lopen, het gebruik van gereedschap en het ontwikkelen van bewustzijn. Want, aldus Zimmer, 'het begrijpen van onze herkomst is de sleutel tot het begrijpen van onszelf'.
Om het belang van nieuwe kennis over onze soort te kunnen begrijpen, moeten de juiste vragen worden gesteld. Dat is precies wat Zimmer doet. Wanneer hij onderzoekers interviewt, vraagt hij ze niet alleen de betekenis van bijvoorbeeld de fossielen uit te leggen, maar ook te vertellen wat we nog níét weten op dit gebied. Een uniek boek dat de allerlaatste inzichten bevat, mét een schat aan foto's en illustraties.

Carl Zimmer, voormalig wetenschapsredacteur van het tijdschrift Discover, geniet wereldwijde faam als wetenschapsjournalist. Hij heeft veelgeprezen, toonaangevende werken op zijn naam staan, zoals Evolutie: Triomf van een idee (2003), het boek bij de befaamde, gelijknamige internationale televisieserie over evolutie. Daarnaast schrijft hij voor onder andere The New York Times, National Geographic, Science, Natural History en Newsweek. In 2004 won hij de prestigieuze Science Journalism Award.

Persstemmen over Evolutie: Triomf van een idee:

'Van begin tot eind blijft Zimmer de lezer boeien met zijn fantastische verhaal.'
The New Scientist

'(...) fantastisch geïllustreerd en helder geschreven.'
Science

'Zimmer heeft een opmerkelijk heldere en levendige stijl. Zijn verhaal is even grondig als elegant.'
Scientific American